Tájékoztató a jelölt ajánlással kapcsolatban

2011. október 13 - Kategória: Időközi választás 2011
nepszavazas.jpgTisztelt Választópolgárok!
2011. október 28-án 16.00  óráig lehet jelöltet ajánlani, valamint jelölő szervezetet illetve jelöltet bejelenteni a Helyi Választási Bizottságnál. Ez a határidő jogvesztő.
Jelöltet ajánlhat az a választópolgár, akinek a lakóhelye a választókerületben van. Ajánlani a megküldött hivatalos ajánlószelvényen lehet, az ajánlás vissza nem vonható.A választópolgár csak egy jelöltet ajánlhat. Aki ugyanazt a jelöltet többször ajánlotta, vagy aki több jelöltet is ajánlott, annak valamennyi ajánlása érvénytelen.

Felhívjuk a jelölő szervezetek figyelmét, hogy a választási eljárásról szóló törvény 51. § (1) és (3) bekezdése szerint azt a jelölő szervezetet, amely jelöltet kíván állítani, a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából a választás kitűzését követően kiállított kivonat csatolásával kell bejelenteni. Jelöltet csak a nyilvántartásba vett jelölő szervezet állíthat.

 A Helyi Választási Bizottság 2011. szeptember 19-én tűzte ki az időközi önkormányzati képviselő és polgármester választás időpontját, így a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából kiállított kivonat dátuma a kitűzést követő lehet.
 
Helyi  Választási Iroda