Archívum - Július 2022

Pilisi Parkerdő Zrt. - Sajtóközlemény

2022. július 22 - Kategória: Hírek

Tisztelt Lakosok!
A Pilisi Parkerdő Zrt. ismét felhívja a figyelmet a továbbra is érvényben lévő TŰZGYÚJTÁSI TILALOMRA:
Az elmúlt hónapok szélsőségesen csapadékmentes időjárása és az utóbbi hetek hőhullámai komoly hatással voltak a Budapest környéki erdőkre. A Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt 65 ezer hektár erdőterület csaknem egészét érinti az aszály. A rendkívüli szárazság és a nagy meleg együtt jelentősen fokozza az erdőtüzek kockázatát.

A Parkerdő felhívja a figyelmet, hogy az ország egész területén – így a Budai-hegységben, a Pilisben, a Visegrádi-hegységben, a Gödöllői-dombságban is – tűzgyújtási tilalom van érvényben, a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A rendkívüli helyzetben a Parkerdő tűzőrséget is szervezett, munkatársai fokozott figyelemmel járőröznek a területen, de az erdőlátogatók segítségére is szükség van: a rendkívüli helyzetben mindenki váljon tűzőrré.

Pilisi Parkerdő Zrt. Sajtóközlemény

Meghívó XV. Pilisi Klastrom Fesztiválra

2022. július 22 - Kategória: Hírek
XV. Klastrom Fesztivál meghívó

NAV sajtóközlemény - hívószám

2022. július 18 - Kategória: Hirdetmények
NAV elérhetőség változás

Figyelemfelhívás! - DMRV

2022. július 15 - Kategória: Hírek
DMRV figyelemfelhívás

Pályázati felhívás - Pedagógiai asszisztens

2022. július 11 - Kategória: Hírek

Pályázati felhívás       Pilisszentkereszti Szlovák Nemzetiségi Óvoda és Főzőkonyha

    a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet
       Pilisszentkereszti Szlovák Nemzetiségi Óvoda és Főzőkonyha
                 pedagógiai asszisztens munkakör betöltésére.                       
                        Benyújtási határidő: 2022. július 20.

Lakossági tájékoztató HŐSÉGRIADÓ idejére

2022. július 01 - Kategória: Hírek

Tartsa otthonát hűvösen

  • Próbálja hűvösen tartani a lakóterületét. Ellenőrizze a szobahőmérsékletet 08:00 és 10:00 óra között, 13:00 órakor és este 22:00 óra után. Ideális esetben a szobahőmérsékletet 32oC alatt kell tartani nappal és 24oC alatt éjszaka. Ez különösképpen fontos a csecsemők és a 60 év fölöttiek számára.
  • Használja az éjszakai levegőt otthona lehűtésére. Nyissa ki az ablakot és zsalut éjszaka illetve kora reggel, amikor a külső hőmérséklet alacsonyabb (amennyiben biztonságos az ablakot nyitva tartani).
  • Csökkentse a lakáson vagy házon belüli hőforrásokat. Kapcsolja ki a mesterséges világítást és annyi elektromos berendezést, amennyit csak lehetséges.
  • Tegyen árnyékolókat, sötétítő függönyöket, drapériákat vagy redőnyöket az ablakokra, amelyeket reggeli vagy délutáni napsütés ér.
  • Akasszon ki nedves törölközőket, hogy lehűtse a szoba levegőjét. Vegye figyelembe, hogy ezzel együtt a szoba levegőjének páratartalma is növekszik.
  • Amennyiben a lakhelye légkondicionált, csukja be az ajtókat és az ablakokat és takarékoskodjon a nem szükséges elektromossággal, hogy hűvösen tartsa magát, továbbá hogy az áramszolgáltatásban se legyen fennakadás. Ezáltal az egész közösséget érintő áramkimaradás kockázatát is csökkenti.
  • Az elektromos ventillátorok enyhítő érzést adhatnak, de amikor a belső hőmérséklet 35oC fölötti, a ventillátorok működtetésével már nem előzhetők meg a hőséggel összefüggő tünetek. Fontos a folyadékbevitel!

Tovább ⇒

Tűzgyújtási tilalom!

2022. július 01 - Kategória: Hírek

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

Tűzesetek szabad területen történő bekövetkezésének nagyobb kockázata esetén, az erdőgazdálkodásért felelős miniszter, fokozott tűzveszély időszakát (tűzgyújtási tilalmat) állapíthat meg, és hirdethet ki, egyeztetve a katasztrófavédelem központi szervével (BM OKF). Tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

Tovább ⇒