Belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének,felújításának és ...támogatása

2017. július 03 - Kategória: Pályázatok
A Nemzetgazdasági Minisztérium PM_ONKORMUT_2016 pályázatán - Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén - Pilisszentkereszt Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Rákóczi Ferenc utca, a Kossuth Lajos utca első szakasza, továbbá a két utcát összekötő 405 hrsz-ú gyalogút felújítására.

A támogató hatóság a beadott pályázati anyagot elbírálva támogatásra érdemesnek minősítette a benyújtott projekt elképzelést, így a Nemzetgazdasági miniszter 2017. június 20-án hozott döntése értelmében Pilisszentkereszt elnyerte a támogatást.

Az önkormányzat hosszú évek óta próbálta a pályázatban szereplő utcák teljes burkolatának felújítását megvalósítani. Az érintett közutak a nagy igénybevétel miatt áldatlan állapotban vannak, melyekre a megépítésük óta - sok évtizeddel ezelőtt - anyagi források hiánya miatt nem kerülhetett sor, kizárólag kátyúzás valósulhatott meg. Minkét közút esetében az útpálya jelenlegi aszfalt burkolata elöregedett állapotú. Az útburkolat szélének nincs megtámasztása, ezért mindkét oldalon letöredezett. Az aszfalt burkolat élettartamának végére ért. Az utcában nincsen kiépített gyalogjárda, a gyalogosok az úton, vagy az útpadkán közlekednek.

A fejlesztés megvalósítása tovább már nem várhatott. 

Tájékoztató Kossuth Lajos és Rákóczi Ferenc utca rekonstrukció

Sajtóközlemény a projekt elkezdéséről Kossuth Lajos és Rákóczi Ferenc utca rekonstrukció

Sajtóközlemény a projekt zárásáról Kossuth Lajos és Rákóczi Ferenc utca rekonstrukció

Kedvezményezett neve Pilisszentkereszt Község Önkormányzata
 

2098 Pilisszentkereszt, Fő u. 12.

Tel: +36 26 547-501

E-mail: mlynky@t-online.hu

Elnyert támogatás összege 69.650.765,- Ft
Kivitelező:  Deponátor Magas és Mélyépítő Szolgáltató Kft.
2330 Dunaharaszti Kossuth Lajos u. 73.
Adószám: 10238433-2-13
Projekt zárás időtartama:  2018. december 31.