Tájékoztatás dobogókői rendkívüli helyzetről

2014. december 02 - Kategória: Hírek

jégtörés 4Tisztelt Lakosok!

 Az erdősávok és fasorok mentén fokozott a balesetveszély. A legkritikusabb helyzet a Pilisszentkereszt-Pilisszentlélek összekötő úton Pilisszentkereszt és a dobogókői elágazás, a 18 – 21 kilométer között, valamint a dobogókői bekötő úton alakult ki, ahol délelőtti óráktól teljes út lezárás van érvényben.  Pilisszentkereszt és Dobogókő között továbbra sem járható az összekötő út, mindaddig, amíg a hatóság és a közútkezelő biztoságossá nem nyilvánítja. Az áramszolgáltatás reggel óta szünetel, a hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak a közműszolgáltató szakemberei.A katasztrófavédelem munkatársai a közút megtisztítását elkezdték,  de a beavatkozó egységek munkáját nagyban nehezíti a szakadó eső, a köd, és a mínuszba hajló hőmérséklet. A munkákat a helyszínen megalakult Operatív Törzs irányítja és koordinálja.

 

 

Az éjszaka folyamán Pilisszentkereszt és Pilisszántó között is lezárásra került a két települést összekötő útszakasz a szintén veszélyessé vált kidőlt fák miatt. 
Pilisszentkereszten a korábban is kijelölt befogadóhelyek továbbra is üzemelnek.
Vészhelyzet esetén a 105 vagy a 112-es telefonszámon tegyenek bejelentést, egyéb, a jelenleg kialakult esemény kapcsán megoldásra váró  az önkormányzatot érintő lakossági bejelentéseket az alábbi telefonszámon tehetnek:

+36 30 948 7902
+36 30 374 9018

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat. Kérjük, figyeljék közleményeinket!

Kérjük, hogy a kritikus körzetekben senki ne induljon útnak!

 

Pilisszentkereszt, 2014. december 2.

 

                                                                                                                                    Peller Márton
                                                                                                                                    polgármester