WITHOUTBORDERS pályázat

Határok nélkül projekt plakát

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt címe:

„Határok nélkül”

acronym: WITHOUTBORDERS
Projekt kódszáma: SKHU/WETA/1901/4.1/032
Projektpartnerek:
Vezető partner: obec Veľké Ludince
P2 projektpartner: Pilisszentkereszt Község Önkormányzata

A projekt teljes költségvetése 44.789,40 Euró, amelyből az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása 38.070,99 Euró.

Veľké Ludince község több mint 20 éves testvértelepülési viszonyt ápol Pilisszentkereszt községgel. A két község jellegzetessége, hogy a lakosság nagy része az ország kisebbségi nyelvét használja. Míg Veľké Ludince községben a lakosság nagyobb része magyar nemzetiségű, Pilisszentkereszten a lakosság nagyobb része szlovák nemzetiségű. A két község lakossága a kisebbségek előnyeit és hátrányait használja ki hagyományaik megőrzésére.

A projekt keretében a községek oktatási intézményeikét szakmai konferencia keretén belül vitatják meg a kisebbségi oktatás problémáit és lehetőségeit. A konferenciák egyik témája lesz az ország nyelvének, mint idegen nyelv oktatásának a módja.

A két község képviselő testületei workshop keretében vitatják meg az önkormányzatok problémáit, valamint további fejlesztéseket terveznek az együttműködés terén.

A projektben megvalósulnak kulturális és gasztronómiai rendezvények, fesztiválok, kiállítás és alkotótábor is, amelyek a helyi hagyományok megőrzését helyezik előtérbe. A projekt keretében megvalósuló rendezvényeken mindkét községben lehetőség lesz a szlovák és magyar folklór bemutatására, a helyi kistermelők termékeinek bemutatására, kóstolására is. Lehetőséget adnak családi barátságok kialakulására a két település lakossága között, valamint civil szervezetek együttműködésére.

A projekt aktivitásairól összefoglaló film, az egyes rendezvényekről szórólap készül.

Sajtóközlemények

Sajtóközlemény - magyar
Sajtóközlemény - szlovák
Sajtóközlemény - angol

Fotók a rendezvényekről 

Képviselő-testületek találkozója 2020.02.

Képviselő-testületek találkozója meghívó HU
Képviselő-testületek talákozója meghívó SK

K-t találkozó 1 K-t találkozó2

 

Pénzügyi dokumentáció (vállalkozási szerződés, számlák, megrendelések)

Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

INTERREG logo rdv logo
SKHU logo SKHU slogen