Polgármesteri és Jegyzői együttes tájékoztató!

2020. március 15 - Kategória: Hírek

Tisztelt Lakosok!

A koronavírus magyarországi megjelenése miatt kormányunk március 12-én kihirdette a különleges jogrendet és bevezette a veszélyhelyzetet. A járványhelyzet kialakulása óta napról napra egyre inkább érezhetjük a védekezés érdekében hozott megszorító intézkedések hatását.

A rendkívüli intézkedések egyike, hogy hétfőtől a diákok nem mehetnek be az iskolába. Új tantermen kívüli, digitális munkarend lép életbe.

Az intézkedés lényege, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak. Kívánatos lenne, ha minden gyermek otthon maradna. 》》

Az óvodai ellátást illetően az intézményvezetővel közösen keressük azt a megoldást, ami lehetővé teszi községünkben - a hatékony védekezést szem előtt tartva - azt, hogy a szülőknek lehetőségük legyen felkészülni, alkalmazkodni az új helyzethez.

Egyeztetéseinknek megfelelően arra kérek minden szülőt, hogy aki meg tudja oldani óvodáskorú gyermekének, gyermekeinek a biztonságos, családon belüli felügyeletét, az tegye meg hétfőtől.

Aki ezt nem tudja megtenni, annak biztosítjuk a felügyeletet a helyi óvodában. A védekezés szempontjából kívánatos lenne, hogy ezt a gyermekfelügyeletet legfeljebb csoportonként 5 főben tudjuk maximalizálni. Kérem, hogy erről az óvodavezető asszonyt, Somogyi Gábornét mielőbb értesítsék.

A gyermekétkeztetést önkormányzatunk az azt igénylőknek biztosítja. Kérek minden szülőt, hogy az igényeket mielőbb jelezzék az intézményvezetőknek (iskola, óvoda). Az igényelt ebédeket a konyháról, ételhordóban, egyeztetett időpontban, a lehető legminimálisabb kontaktussal el lehet vinni.

Arra kell felkészülnünk, hogy az óvoda tartósan zárva maradhat!

A járvány megfékezésével összefüggő intézkedések ezt követően is komoly nehézségeket fognak okozni.

Nehéz időszak előtt állunk, de ígérhetem, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legkevesebb nehézséggel, feszültséggel vészelhessük át az előttünk álló időszakot.

Működjünk együtt a biztonságos jövőért!

 

Pilisszentkereszt, 2020. március 15.

 

Peller Márton

polgármester

 

Baranyák Szilvia

       jegyző